Narod traži pravdu za radnicu koja je izbola gazdaricu zbog duga: “Ruke ti se pozlatile” – Jadna, čeka je robija

Region

Narod traži pravdu za radnicu koja je izbola gazdaricu zbog duga: “Ruke ti se pozlatile” – Jadna, čeka je robija

Nakon što je radnica Slađana T. (40) iz Futoga uhapšena jer je nakon svađe nožem više puta izbola svoju bivšu gazdaricu pekare Slavojku S. (63) državljanku Bosne i Hercegovine nasred ulice u Novom Sadu, na društvenim mrežama vodi polemika da li je njen čin opravdavajući, a sudeći po komentarima, radnica ima punu podršku naroda.

Do nasilja je došlo u utorak oko 15 sati u ulici Cara Dušana u Novom Sadu u blizini pekare u kojoj je osumnjičena do nedavno radila. Sumnja se da je do krivičnog dela ubistva u pokušaju, koje se radnici stavlja na teret, došlo nakon žestoke verbalne svađe između žrtve i osumnjičene koja je tog dana došla kako bi navodno, tražila svoju zaostalu neisplaćenu platu u iznosu od 47.000 dinara.

Vlasnica nije htela da je isplati, pa je osumnjičena nakon guranja sa Slavojkom S. iz rukava izvadila nož i izbola je po celom telu. Novosadska policija ubrzo je uhapsila Slađanu T., dok je vlasnica pekare kolima Hitne pomoći prevezena na Klinički centar Vojvodina gde su joj konstatovane teške telesne povrede, ali je nakon toga puštena na kućno lečenje.

Posle ovog obračuna poslodavca i zaposlene žene na društvenim mrežama je nastao haos, jer ima dosta ljudi koji apeluju “da se uhapšena pusti na slobodu, jer je samo kaznila gazdaricu” koja joj nije platila ono što je zaslužila. Neki od njih idu i do te mere da traže da se potpiše peticija, jer je prema njima “gazdarica pekare sama kriva za svoje stanje, da je plaćala sve bi bilo uredu.”

“Neka je! Žao mi je samo što će odgovarati za đubre. Što se mene tiče, opravdano. Ruka ti se pozlatila, pa da je i vlasnica moja majka. Bravo za radnicu. Ako, svaka joj čast. Drugačije ne može da se dođe do svojih para nažalost, mora na silu. Podrška za gospođu! Podrška za radnicu”, ređaju se komentara koji se mogu naći na društvenim mrežama.

“Tako i treba kad duguju. Tako treba, primer za druge poslodavce. Bravo, ruke ti se pozlatile. Ceo život se radnicu za*ebavaju i ponižavaju. Dokle više sva ta go*na treba pobiti. Gazdarica je dobro i prošla. Sloboda za radnicu i zatvor za mobing šefove”; poručio je neko.

Takođe, na jednom sajtu jedan korisnik se predstavio da je brat osumnjičene.

“Podrška za radnicu, inače moju rođenu sestru. Hvala svima koji ustvari razumeju da je ovde kriv poslodavac, a ne moja sestra”, napisao je ovaj korisnik Instagrama.

“Sirotinja uzvraća udarac. Žalosno je što je došlo do toga da moram podržati ubadanje, ali ono je iz čistog očaja… Podržaću ovu ženu, neka stisne zube i neka se nada najboljem nakon svega što se desilo”, stoji u jednom od preko stotinjak komentara. Jedna korisnica, sudeći po komentarima koje je ostavljala poznaje uhapšenu ženu iz Futoga.

– Zatvaranje pekare jedva čekam, jer ako je pecivo kao što je gazdarica bila zlo, hvala Bogu da smo živi! Što jadnu devojku sa otečenim kolenom koja je banju odbila da bi radila, sram vas bilo da joj ne isplatite platu i gore ste zaslužili! Platite kako je zasluženo klošari. Slušaj me, da bog da ti zadnje pare bile! E tako – napisala je besno žena.

Polemika oko ovog slučaja danima se ne zaustavlja, ali pored ovih korisnika koji traže “pravdu za radnicu” imamo i one koji navode da nije dobro da je počinila ovo krivično delo.

– Sve razumem, ali ženo ovakve stavri se rade na drugačiji način. Postoji pravda, prijavi se vlasnica, onda odete na suđenje pa se tako sve završi, a ne da stvar i pravdu uzimaš u svoje ruke. Eto, sad vidiš… Ništa nisi dobila, ostala si bez plate koju si krvavo zaradila, a sa druge strane jadna čeka te i robija – piše u jednom od mnogobrojnih komentara. (Izvor: kurir.rs)