Nije božićnica: Njemačka banka klijentima isplaćuje po 1.000 eura

Region

Nije božićnica: Njemačka banka klijentima isplaćuje po 1.000 eura

Postbanka u Njemačkoj svojim klijentima isplaćuje po 1.000 eura, pišu njemački mediji. Pojedinci će dobiti pravu finansijsku injekciju. Za klijente banaka u Njemačkoj sada stižu dobre vijesti, jer im Postbank isplaćuje 1.000 eura. Ali, ko dobiva ovu isplatu i zašto?

Njemački mediji pišu kako se mnogi klijenti žale na Postbanku već duže vremena. Klijenti su jako ljuti na svoju banku i to već više od godinu. Zato što se uvijek moraju boriti s velikim problemima koji imaju posljedice i na njihove finansije, javlja fenix magazin.

Mnogi korisnici navode da uopće nemaju pristup svom računu, te da ne mogu dobiti svoj novac. Postbank je jednostavno prestala isplaćivati novac, bez obzira na to hoćete li novac podići na šalteru ili na bankomatu. Korisnici od sredine augusta imaju brojne probleme u Postbanci.

Zbog masovnih ograničenja za klijente, intervenirala je i nadzorna služba banaka koja je banci zaprijetila značajnim posljedicama. Zbog ove problematične situacije, banka se odlučila na drastičan korak. Postbank je stoga odlučila isplatiti klijentima iznos do 1.000 eura.

Ali, Postbank ne isplaćuje svima 1.000 eura. U obzir dolaze samo oni klijenti koji su pretrpjeli štetu zbog kašnjenja u otvaranju ili odjavi računa, kao i nelikvidnosti. Kupci moraju pružiti dokaz o svojoj šteti pružanjem odgovarajućih dokumenata kao što su povratna zaduženja, troškovi opomene ili kamate za zakašnjelo plaćanje.

Od 20. decembra 2023. u 8 sati ujutro pogođeni klijenti mogu zatražiti odštetu do 1.000 eura putem web stranice Postbanke.

Njemački mediji navode kako će klijenti ove banke imati probleme i u budućnosti. Iako informatička promjena u Postbanci ne bi trebala uzrokovati probleme – zbog čega se odvijala u nekoliko koraka – mnogi korisnici i dalje imaju problema sa svojom bankom. Kao što je sada rekao glasnogovornik, nažalost ovo neće biti gotovo 2024. Dakle, klijenti mogu očekivati više problema. Mnogi kupci također će morati pričekati do 2024. dok se njihovi problemi konačno ne riješe. Izvor: Raport