(VIDEO) Tri pitanja koja trudnice moraju pitati ako misle da ih ginekolog ne shvaća ozbiljno

Uncategorized

(VIDEO) Tri pitanja koja trudnice moraju pitati ako misle da ih ginekolog ne shvaća ozbiljno

GINEKOLOGINJA Noa Sterling na TikToku je podijelila video u kojem ističe tri pitanja koja trudnice moraju postaviti ako misle da ih ginekolog ne shvaća dovoljno ozbiljno.

Pod time dr. Sterling misli na situacije kada trudnice ginekolozima ispričaju neke simptome i probleme koji ih muče, a oni im odgovore da je to sasvim normalno. Ginekologinja je videom htjela potaknuti trudnice da se više zauzmu za sebe kada osjećaju da liječnici njihovu zabrinutost ne shvaćaju dovoljno ozbiljno.

U svom videu koji je ubrzo postao viralan, dr. Sterling je istaknula ova tri pitanja:

Znam da normalni simptomi trudnoće ponekad mogu ukazivati na to da se događa nešto ozbiljnije. Što vam kod mene govori da ovo nije ništa ozbiljno i da nije nešto zbog čega bih trebala biti zabrinuta?

Na što bih trebala obratiti pažnju i što bi mi moglo ukazivati na to da je ovo ozbiljniji simptom?

Drago mi je što mislite da se ne radi o nečem ozbiljnom. Ipak, htjela bih nešto poduzeti u vezi s ovim simptomom. Što predlažete?

U komentarima su se javile mnoge majke koje su napisale svoja negativna iskustva s ginekolozima koji su tvrdili da je sve u redu, a zapravo nije bilo.

“Zbog rečenice da je sve ‘normalno’, izgubila sam dijete u 17. tjednu trudnoće”, “Shvatili su me ozbiljnije tek kada sam počela plakati”, “Nakon što sam ih pitala koga će moj suprug tužiti ako mi se nešto dogodi, shvatili su me malo ozbiljnije”, “Imala sam ogromne bolove u donjem dijelu abdomena. Rekli su mi da je to samo od trudnoće, a zapravo sam imala bubrežne kamence”, to su samo neka od loših iskustava trudnica. Index

@drsterlingobgyn

#stitch with @katylynnsmithdesign How to communicate with your #obgyn #pregnant #pregnancystruggles #pregnancystressrelief #pregnancytips #advocatingforyourself #stressinpregnancy

♬ original sound – Noa Sterling, M.D., FACOG