RODIŠ DECU, SAMA IH ŠKOLUJEŠ, KUPIŠ IM KUĆE, A KAD SE RAZBOLIŠ POŠALJU TE U DOM: Ona nije zaslužila takvu starost

Ispovijesti

RODIŠ DECU, SAMA IH ŠKOLUJEŠ, KUPIŠ IM KUĆE, A KAD SE RAZBOLIŠ POŠALJU TE U DOM: Ona nije zaslužila takvu starost

Neki ljudi moraju da stave svoje roditelje u domove za stara lica, budu prinuđeni na tako nešto, ali se sigurno doveka pitaju da li su učinili veliki greh. Neki misle da je to ok, a drugi ne. Jedna poruka o tome je izazvala mnogo diskusije na društvenim mrežama.

– Rodiš decu, mlada ostaješ udovica, sama ih školuješ, kupiš im kuće kad odrastu, one te posle nedelju dana bolesti strpaju u dom. Velike vernice su, jedna monahinja, a druga inventar u crkvi. To je sudbina jedne žene. Ta žena je moja rođena tetka – glasi tvit jednog korisnika koje je mnoge rastužio.

Njegova objava imala je veliki broj komentara, a mišljenja o ostavljaju roditelja u staračkim domovima su podeljena.

– Sama ću otići u dom, čovek na vreme treba da obezbedi starost a ne samo decu i da im padne na leđa. Deca treba da idu svojim životom i da se poštuju sa roditeljima – glasi jedan komentar.

Sa druge strane ima i onih koji navode da ne treba da osuđujemo ćerke koje su to učinile, jer nije izneta pozadina priče.

– Joj kako je ovo diskutabilna tema… Teško je, ne znamo celu situaciju da možemo komentarisati. Ali recimo moji baba i deda kada su pali u krevet, nije mi bilo teško da skuvam ili nešto da uradim za njih, ali kad sam pomislila na kupanje i presvlačenje pelena kunem se da za to nisam bila sprema – navela je jedna korisnica.

Čovek koji je podelio ovaj tvit kaže da je jako ogorčen zbog svega.

– Moj brat i ja negujemo našu majku, iako imam i dete sa posebnim potrebama. Ni u ludilu ne bih dao u dom – dodao je on.

– Kao neko ko je radio kao negovatelj nikada roditelje ne bih dala u dom. Bez obrzira što bi imala svu moguću negu, da vi znate koliko oni pate – navodi se u jednom od komenatara. (stil.kurir.rs)