VERA MATOVIĆ ZBOG OVE HRANE NIKAD NIJE BILA U BOLNICI: Čuva joj ZDRAVLJE I IZGLED, a ono što RADI U 5 UJUTRO JE…

Showbizz

VERA MATOVIĆ ZBOG OVE HRANE NIKAD NIJE BILA U BOLNICI: Čuva joj ZDRAVLJE I IZGLED, a ono što RADI U 5 UJUTRO JE…

Naša proslavljena pevačica Vera Matović ima 77 godina, a i dalje može da se pohvali savršenom linijom, ali i savršenim zdravljem! Zbog toga se mnogi pitaju u čemu je tajna njene vitalnosti, a pevačica to ne krije. Naime, ona veruje da je u pitanju navika koju praktikuje već dugi niz godina, i to dok svi ostali spavaju – trčanje u ranu zoru!

“Veliki sam ranoranilac, ustajem oko četiri ili pet ujutru, u zavisnosti od toga kada sam legla. Odmah oblačim trenerku i obuvam patike, i idem da trčim. Sigurna sam da u ovim godinama malo ljudi to radi, a u kući imam i traku za trčanje koja je takođe sastavni deo moje rutine. Najviše volim brzo hodanje, jedino kada imam snimanja i nastupe smanjim ovu moju rutinu, ali obično tako započinjem dan”, rekla je pevačica jednom prilikom.

Vera kaže kako za više od 50 godina uspešne karijere nijednom nije otkazala koncert zbog bolesti. Kad je trebalo, pevala je i sa upaljenim grlom, a ističe kako nikad nije bila u bolnici zbog svog zdravlja, baš kao i glumica Tanja Bošković.

“Srcem sam sve radila, niko na meni nije mogao da primeti da sam neraspoložena ili da imam neke probleme, profesionalac sam i zato me publika voli”, rekla je ona.

Kako je ishrana veoma važan segment kako za zdravlje, tako i za izgled, mnoge je zanimalo i kako se Vera Matović hrani. Ona kaže kako je želudac “naučila” na zdravu hranu, a da kafu pije samo jednu, ujutro nakon doručka.

“Da mi se slučajno desi da pojedem nešto teško, sigurno bi mi bilo loše. Kod kuće doručkujem i ručam laganu, zdravu hranu jer je teško punog stomaka raditi određene stvari. Niti pijem, niti pušim, nemam poroke, pijem puno vode i od voća jedem samo jabuke. Najviše jedem ribu, piletinu, salate… Vodim računa da ne jedem slatkiše”, rekla je pevačica. (Espreso/Lepa i srećna/Prenela P.V.)