POSLUŠAJTE: Kad Viki I Nermin Pjevaju “Safete Sajo, Sarajlijo” Zemlja Se Trese U Tuzli…

Showbizz

POSLUŠAJTE: Kad Viki I Nermin Pjevaju “Safete Sajo, Sarajlijo” Zemlja Se Trese U Tuzli…

Na 15. večerima sevdaha pod nazivom “Sevdalinko u srcu te nosim” u Tuzli, prvi put su nastupali Violeta Viki Miljković, kao i pobjednik “Zvezda Granda” Nermin Handžić. Nermin je sam pjevao pjesmu „Srdo moja“, a Violeta Miljković „Vino piju age Sarajlije“, dok su njih dvoje zajedno otpjevali pjesmu “Oj Safete Sajo. Sarajlijo“.

Prema informacijama koje smo dobili od organizatora pomenuta pjesma je po prvi put te večeri izvođena na večeri sevdaha. Publika je s oduševljenjem dočekala, kako Viki tako i Nermina, a kada su krenuli prvi taktovi pjesme „Oj Safete Sajo, Sarajlijo“, na licima mnogobrojne publike vidjejla se istinska sreća i zadovoljstvo.

Sve tri pjesme smo zaista maksimalno spremili, jer ipak ne ukazuje se svakodnevno prilika da se pjeva na jednom ovako renomiranom festivalu. Ja sevdah izuzetno volim, kako da slušam, tako i da pjevam, a kao što je poznato Nermin je odrastao sa sevdahom i za njega je ta vrste pjesme nešto što ga čini veoma sretnim i što rado pjeva – rekla nam je Viki.

Violeta Miljković posebno se zahvalila organizatorima večeri sevdaha u Tuzli, na njihovom domaćinskom i prijateljskom dočeku, a prije svega na izuzetnoj profesionalnosti. (ekskluziva.ba/Bato Šišić)