(VIDEO) OVO SE RETKO VIĐA: EFENDIJA DRŽAO OPROŠTAJNI GOVOR NA SAHRANI SRPSKOG SVEŠTENIKA! Posebno Mi Je Ovaj Čovek Ušao U Dušu!

Uncategorized

(VIDEO) OVO SE RETKO VIĐA: EFENDIJA DRŽAO OPROŠTAJNI GOVOR NA SAHRANI SRPSKOG SVEŠTENIKA! Posebno Mi Je Ovaj Čovek Ušao U Dušu!

Beranski imam Rahim efendija Miratović govorio je nad odrom protojereja-stavrofora Dragana Ristića na groblju u Beranama. Govoreći o njihovom prijateljstvu, koje je nadvladalo verske razlike, Miratović je istakao da je sa Ristićem bio pre svega dobar prijatelj.

– Posebno mi je ovaj čovek ušao u dušu, što je imao poverenja u mene. Kad mu je bilo teško, osim porodice, ili možda par vas, sa mnom je to delio – saopštio je on.

Ovo je primer da verske razlike nisu prepreka istinskom prijateljstvu, konstatuje se na Fejsbuk stranici Bijelo Polje online.

Tu se mogu pročitati i komentari koji daju podršku zajedničkom životu. tako je jedan Ćamil napisao: “Hvala dragom Bogu Allahu Dželešanuhu da vidimo nešto normalno i nešto ljudsko među normalnim ljudima, a ne samo nekakve podele. Da je Draganu laka zemlja, a efendiji i ostalima dug život. Brate, ovo je pravi suživot i poštovanje kao nekada.

Na to je replicirala Danijela: “Mi smo u suštini jedan dobar narod, ali su nas političari sa ciljem zavadili. Kad je nekom život u pitanju svi smo tu da pomognemo, ne gledamo ko je i odakle. Duboko poštovanje efendiji. Svako dobro od Gospoda”.

I Vojislav je imao reči hvale za ovaj gest: “Svaka čast efendija, ovako se radi na međuverskom i međunacionalnom skladu”. kurir.rs