Najskuplje jelo ne svijetu: Piletina Bresse od 290 eura…

Uncategorized

Najskuplje jelo ne svijetu: Piletina Bresse od 290 eura…

Restoran nosi ime francuskog kuhara Paula Bocusea koji je bio jedan od najutjecajnijih i najpozantijih francuskih kuhara

Elliot Rozenberg kreator je stranice Eat My Critique koja recenzira hranu, a nedavno je posjetio francuski restoran koji nudi jedno od najskupljih pilećih jela svijeta. Podijelivši snimak na TikToku, pojasnio je kako je posjetio restoran Paul Bocuse u Lyonu gdje piletina Bresse košta čak 290 eura.

– Imala je divan sos od vrhnja i izvrsne gljive, ali nema šanse da bih opet naručio ovu piletinu. Iskreno, jeo sam i bolje, ali piletina nije sve što smo naručili – naveo je uz snimak.

Pokazavši kako zapravo izgleda ovo jelo istaknuo je da se radi o piletini od 290 eura i da bi to mogla biti najskuplja piletina na svijetu.

– Piletina s tartufima se sprema u svinjskom mjehuru i dolazi s umakom koji je prilično dobar, ali na kraju dan imalo je okus “jako dobre piletine”, a za 290 eura me je moralo oduševiti – naveo je na snimku.

Restoran nosi ime francuskog kuhara Paula Bocusea koji je bio jedan od najutjecajnijih i najpozantijih francuskih kuhara. Preminuo je 2018. godine, a njegovi restorani su svjetski poznati.Izvor: Avaz