DEDO (79) DOŠAO U HITNU SA STAKLENOM FLAŠOM U ANALNOM OTVORU! SVI BILI U ŠOKU, A OD NJEGOVOG OBJAŠNJENA

Region

DEDO (79) DOŠAO U HITNU SA STAKLENOM FLAŠOM U ANALNOM OTVORU! SVI BILI U ŠOKU, A OD NJEGOVOG OBJAŠNJENA

Kako prenose mediji iz Venecuele, 79-godišnjak, čiji identitet iz očiglednih razloga nije objavljen, obavijestio je ljekare da su mu lopovi gurnuli flašu u anus. Kako je objasnio, trojica muškaraca upala su u njegov dom u Palo Negru u centralnoj Venecueli. Kada su lopovi shvatili da nema dragocijenosti, razbijesneli su se.

Pacijent je primljen u bolnicu La Ovallera sa jakim bolovima, a rendgenski snimci ubrzo nakon prijema su pokazali da je predmet ušao od grla do dna. Nakon dijagnoze, pacijent je prebačen u Centralnu bolnicu Marakaj, bolje pripremljen za ovako teške slučajeve. Nije poznato da li će biti pokrenuta policijska istraga.

Djed je morao hitno da bude stavljen na operacioni sto, ali ljekari nisu otkrili detalje. Boca je vjerovatno previše ušla u anus. U nekim slučajevima, strana tijela zaglavljena u rektumu su dovoljno blizu anusa da bi se ručno uklonila. Ne uvijek. U ovom dijelu digestivnog sistema dolazi do jakog usisavanja između predmeta i zidova rektuma.

Ljekari ponekad moraju da uspavaju pacijenta kako bi ubacili cijev između predmeta i zida rektuma i pokušali da ga izvuku. Da su ljekari pokušali da uklone strano tijelo bez ovog koraka, negativni pritisak bi mogao da ošteti dijelove digestivnog sistema. U ovom slučaju, ljekari su bili primorani da izvrše punu operaciju i izvade predmet. hayat.ba