Došao da uživa na plaži, a pronašao stvorenje iz noćne more: Pogledajte samo te oštre zube

Region

Došao da uživa na plaži, a pronašao stvorenje iz noćne more: Pogledajte samo te oštre zube

Vil Majls (26) je šetao plažom u britanskom Devonu kada je pronašao stvorenje zastrašujućeg izgleda. Njegove fotografije su kasnije osvanule na Fejsbuku i izazvale veliku pažnju. Mnogi su neobično morsko biće uporedili s peščanim crvima iz Sci-Fi serijala “Dina”.

“Ležalo je nasred plaže, a telo je bilo dugačko 70 centimetara. Stvorenje je imalo oštre zube sa ustima koja podsećaju na sisaljku”, kazao je Majls.

Stvorenje ima telo poput jegulje, dok oštri zubi podsećaju na klovna Penivajza iz horor klasika “To”, autora Stivena Kinga. U nadi da će identifikovati neobičnog stvora Majls je slike objavio na mrežama i ubrzo dobio odgovor, prenosi New York Post.

Ispostavilo se da nije vanzemaljac ili peščani crv iz Herbertove “Dine”, već morska zmijuljica! Ovaj parazitski paklar ima usta bez vilice – okrugla i široka, dok su zubi oštri i raspoređeni u mnogo kružnih redova.

Hrani se tako što se zakači za plen, a potom sisa krv i tkivo koristeći nazubljeni hrapavi jezik. Napadi na ljude su retki, ali je bilo slučajeva da se zakače za plivače. Njihov ugriz nije fatalan, ali može biti bolan i dovesti do infekcije. (Telegraf.rs)