Sofija je iznenada OSLEPELA: Posle 3 godine je progledala, a OVO je rekla dečku kad ga je prvi put videla

Ispovijesti

Sofija je iznenada OSLEPELA: Posle 3 godine je progledala, a OVO je rekla dečku kad ga je prvi put videla

Životna priča Sofije Korah (24) je dokaz da nikada ne treba gubiti nadu, kao i da ljubav zaista može da bude jača od svih nevolja. Život devojke iz Nju Meksika se zauvek promenio 2017. godine. Bio je posljednji dan njene prve godine studija, Sofija se probudila i osetila da nešto nije u redu, ali nije mogla da shvati šta točno. Dok se vozila na nastavu, shvatila je da joj sve postaje mutno. Na predavanju nije mogla da pročita bilo šta što je napisano na tabli, ili čak na komadu papira ispred nje.

Iznenadna panika u kojoj se našla naterala ju je da se zapita da li umire. Ispostavilo se da je imala stanje zvano keratokonus – a koje je uzrokovalo drastičan gubitak vida. Kod onih koji boluju od ovog stanja progresivno dolazi do propadanja vida, povećanja dioptrije, pojave zamućenja vida i osetljivosti na svetlost.

– Bila sam histerična nekoliko nedelja i pala sam u depresiju dok mi se celi svet okretao naglavačke – ispričala je Sofija.

Upoznala je svog budućeg supruga Kristijana (25) baš u trenutku kada joj je bio najpotrebniji. Bez obzira na svoje stanje, ona je odlučila ne napustiti koledž, ali se prebacila na drugi koji je bio bliže njenom rodnom gradu, jer više nije mogla da putuje tako daleko. Kako je objasnila, najteži deo njenog iskustva bilo je to što je bila daleko od svoje porodice i njene podrške dok se suočavala sa svakodnevnim životom koji se menjao iz dana u dan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia Corah (@soph_isticateddd)

Međutim, Sofija je tada upoznala sadašnjeg muža.

– On je stvarno postao moja porodica i podrška – priča devojka.

Bila je veoma dirnuta koliko je njemu, kojeg je tek upoznala, stalo do nje. Oboje su radili kao stalni asistenti na koledžu i započeli su vezu kao prijatelji, ali Kristijan se brinuo o njoj od trenutka kada su se upoznali.

– Prošetao bi sa mnom, pobrinuo se da dobijem ručak i pomagao mi u učenju – ispričala je Sofija. On je postao njen beg od svih strašnih stvari kroz koje je prolazila. Kada su bili zajedno, na trenutak je mogla da zaboravi sve što joj se događalo i da jednostavno uživa u vremenu s njim.

Njen proces ozdravljenja sastojao se od isprobavanja različitih setova kontaktnih sočiva i dve operacije. Prva sočiva koja je koristila nisu dugo delovala, ali je jednog dana mogla da nekoliko sati vidi lica ljudi oko sebe. Kad je prvi put ugledala Kristijanovo lice, bila je fascinirana, istražujući sve njegove detalje.

– Bio je uveren da sam ga smatrala ružnim zbog moje reakcije – šali se ona. Međutim, bio je još zgodniji nego što je mogla da zamisli.

Bili su tokom procesa njenog ozdravljenja razdvojeni tri godine jer je ona svoj put oporavka morala da započne daleko od njega i nisu mogli da se viđaju tokom tog perioda Nijedno od njih nije znalo da li još uvek gaje osećanja jedno prema drugom posle toliko vremena. Međutim, Sofija je u jednom trenutku odlučila da vozi sedam sati kako bi ga ponovo videla. Iako je do tada videla njegove slike, lice mu nije videla izbliza otkako je potpuno progledala.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia Corah (@soph_isticateddd)

– Ponovni susret s njim bio je tako neodoljiv i tako je lepo videti njegovo lice nakon toliko vremena. Mislila sam da je tako sladak i želela sam više od svega da budem s njim zauvek – rekla je.

Priznala mu je da ga voli, a on je otkrio da oseća isto. Verili su se dva meseca kasnije, a venčali se posle šest meseci.

– Nismo želeli više da budemo udaljeni jedno od drugog – objasnila je Sofija.

Sada oboje imaju poslove u kojima uživaju. Planiraju da kupe kuću i da se skrase, i da nastave da uživaju u životu koji će provesti zajedno. objektiv.rs