ZIMI SE VEŠ USMRDI: Ovo je TRIK kako da odjeću osušite brzo, BAŠ KAO DA JE LJETO!

ZIMI SE VEŠ USMRDI: Ovo je TRIK kako da odjeću osušite brzo, BAŠ KAO DA JE LJETO!

Veliki problem nastaje kada nakon predugog stajanja veš poprimi čudan miris, pa onda ga ponovo moramo prati. Donosimo vam prijedloge kako da osušite veš u toku zimskih dana, baš kao da je ljeto, piše “Srbija danas”.

Provjetravajte i ne sušite na radijatoru.

Nekima je jedino rješenje da veš suše u svojim domovima. U tom slučaju veoma je važno da napravite strujanje vazduha i da redovno provjetravate. Na ovaj način veš će se brze osušiti, a tako sprječavate stvaranje buđi u stanu. Ne sušite veš na radijatoru, jer se na taj način u njemu skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu gore navedene buđi u stanu, a to niko ne želi.

Nemojte puniti sušilo.

Sušilo na kojem sušite veš ne treba da bude puno. Ostavite prostor između tkanina da vazduh može nesmetano da struji.

Kada ima sunca…

Ukoliko napolju ima sunca obavezno veš iznesite napolje. Može se dogoditi da se veš smrzne, ali kada ga unesete unutra, na sobnoj temperaturi će brzo biti suh.

Trik sa peškirom!

Ukoliko nemate mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savjet. Stavite unutra sa vlažnom odećom i jedan suhi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odjeća brže osišiti i biće nježnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

Polusuh veš peglajte odmah i nemojte čekati da se osuši u potpunosti, bolje će se popeglati, a pegla suši dodatno i dezinfikuje tkaninu. (novi.ba)

Share this content:

You May Have Missed