Brži od alarma: Ukrali šest automobila u 45 sekundi

Region

Brži od alarma: Ukrali šest automobila u 45 sekundi

Prema policijskom izvješću, lopovi su u salon provalili oko 2 sata ujutro, a nakon manje od minute izvezli su šest novih automobila. I to ne bilo kojih, već šest Dodge Challengera u SRT Hellcat izvedbi. Dogodilo se to u autosalonu Don Franklin Somerset Chrysler Dodge Jeep Ram u Somersetu, u Kentuckyju.

“Stvarno srceparajuće. Nestali su automobili u vrijednosti od 600.000 dolara. Znate, to je puno novca. Prilično velika stvar”, izjavio je voditelj salona Adam Bryant za WKYT. “Razbili su stražnji prozor, ušli u zgradu, pronašli ključeve svih šest vozila i odvezli ih s parkirališta”, nastavio je.

Prema riječima upravitelja salona, alarm se aktivira 60 sekundi od detekcije neovlaštenog ulaska. Oni su sve obavili i izašli iz salona za 40 sekundi. Policija je na mjesto provale stigla za 3 minute, ali bilo je prekasno.

Policija je u međuvremenu uspjela locirati pet automobila, a za šestim se još uvijek traga. Od pet automobila jedan je stradao u prometnoj nesreći, a vozač je uhvaćen i lišen slobode. Drugi auto je lociran samo zahvaljujući činjenici da je ostao bez goriva.

Zanimljivo je da je ovaj model često na meti kradljivaca. Posljednjih nekoliko godina zabilježen je niz provala u salone, pa i u ovaj, koji je na meti kradljivaca bio prošlog ljeta. Tada su otuđena četiri automobila. Svi su bili u Hellcat izvedbi. index.hr