NEVJEROVATNO: NA BUŠKOM JEZERU ULOVLJENI SOMOVI DUŽINE PREKO DVA METRA

Region

NEVJEROVATNO: NA BUŠKOM JEZERU ULOVLJENI SOMOVI DUŽINE PREKO DVA METRA

Članovi Ekološkog udruženja sportskih ribolovaca Buško jezero u nedjelju su na Buškom jezeru u Hrvatskoj uhvatili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra.

-Ono što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi Buškog jezera (par somova preko 200 centimetara), s najvećim od 225 centimetara, nakon više od sat vremena borbe – objavili su su iz spomenute udruge.

Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene natrag u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi trebao započeti mrijest na Buškom jezeru.

-Nedjeljni rekordi na Buškom jezeru prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. pod nazivom ‘Lov na predstira’ kojeg 21. maja organizira ovo Ekološko udruženje sportskih ribolovaca. Sudionici će se tada moći natjecati u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu – saopćeno je iz Ekološkog udruženja sportskih ribolovaca Buško jezero hayat.ba