(VIDEO) Ifeta iz Konjević Polja autobus italijanskih turista pozvala u svoj dom na bajramsku baklavu!

Region

(VIDEO) Ifeta iz Konjević Polja autobus italijanskih turista pozvala u svoj dom na bajramsku baklavu!

Ifeta Merjemić iz Konjević Polja pozvala je autobus italijanskih turista u svoj dom na bajramsku baklavu i ručak, a snimak koji prikazuje autobus koji se parkira ispred njene kuće je osvojio društvene mreže. Na Facebook stranici Info Tuzla i tuzlanska regija podijeljen je snimak koji prikazuje Ifetu iz Konjević Polja koja je cijeli autobus italijanskih turista pozvala na Bajram u svoj dom.

“Grande Ifeta iz Konjevic Polja pozvala pun autobus Italijana na Bajram u svoju kuću. Nema Bosne nigdje. Gosti iz Italije oduševljeni hranom i bosanskim gostoprimstvom”, navodi se u opisu snimka.

Na videu se može vidjeti autobus koji staje ispred njene kuće, a može se čuti glas iz pozadine dok govori: “Kad Ifeta pozove goste iz Italije i saobraćaj je zaustavila”.

“Kad ti na Bajram dođu prijatelji iz Italije na baklavu i na ručak – to je nešto”, govori Merjemić na snimku.

Ifeta Merjemić, koja je u proteklom ratu preživjela podrinjska stradanja, među prvima se vratila u Đugum kod Konjević Polja, gdje je sa sestrom pokrenula farmu pilića. Ifeta i njena sestra Safeta također su osnovale i udruženje Jadar koje okuplja žene povratnice, a koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. ekskluziva.ba