Bez razmišljanja reagirao: Dječak spasio život mlađem bratu, bio je pribraniji od majke

Region

Bez razmišljanja reagirao: Dječak spasio život mlađem bratu, bio je pribraniji od majke

Iako je djelovalo da se samo igraju, on je mališana držao na oku i priskočio mu je u pomoć u ključnom trenutku

Imati brata je jedno veliko bogatstvo jer nikada niste sami i imate prijatelja zauvijek. Djeca se često svađaju što je potpuno normalno, ali su i nerazdvojni u igri ili gledanju omiljenog crtaća. Često su starija braća i sestre čuvali mlađe uz veliku dozu odgovornosti, što potvrđuje i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku se vide dva dječaka, jedan od tri, četiri godine, a drugi je beba od nepunih godinu. U pozadini se vidi njihova majka koja pazi na djecu koja se igraju. I dok stariji mališan vježba uz hulahop obruč, mlađi je u jednom trenutku ugurao igračku u usta, a potom se okrenuo ka bratu da mu pokaže šta je uradio. Stariji brat je reagirao u djeliću sekunde, hrabro i pribrano je grunuo prste bratu u usta i izvadio igračku kojom je mogao da se udavi.

Za to vrijeme majka nije stigla ni da reaguje, a šta se dogodilo shvatila je tek kad joj je stariji dječak pokazao šta je izvadio iz usta mlađeg brata. Pribranost i hrabrost starijeg mališana ostavila je bez teksta sve na mrežama. Iako je izgledalo da je zaokupljen igrom i obručem, stariji brat je ispod oka pazio na mlađeg iako im je majka tu, piše SrećnaRepublika.

Korisnici mreže nisu propustili priliku da optuže mamu za nemar i da je svojom nepažnjom dovela u opasnost život vlastitog djeteta.

– „Dječak ima više hrabrosti od majke“, „Za sve koji osuđuju majku, gdje je ovo dijete to naučilo? Šta mislite od koga je vidio sve ovo?“, „Svaka čast ovom dječaku, tako je mali da već ima veću dozu odgovornosti od mnogih odraslih ljudi“, „Ovaj dječak će biti sjajan i odgovoran muškarac jednog dana“ – bili su neki od komentara. avaz.ba