(VIDEO) Ernadovu majku napale lutalice pa poslao poruku: “Sada uzimam stvar U SVOJE RUKE”

Region

(VIDEO) Ernadovu majku napale lutalice pa poslao poruku: “Sada uzimam stvar U SVOJE RUKE”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Ernad Spahić iz Zenice koji je htio sa našim čitateljima podijelili svoju priču. Kako kaže psi lutalice napali su njegovu majku na cesti u jutarnjim satima. Kako trdi Ernad, da bi zaštitio svoju majku morao je istrčati pred kamion. Nemili događaj desio se u Zenici u naselju Nova Zenica.

“Zbog ne rada nadležnih institucija a napada psa lutalice pasmine ‘TORNJAKA’ na mog psa i moju majku gdje sam ja rizikujući život sam izletio ispred kamiona koji se kretao u pravcu napada gdje je ograničenje 60 km / h istog sam usmrtio.

Na snimku videonadzornih kamera vidi se kako moja majka (a koja ima prelom kičme i koja je srčani bolesnik) prelazi pješački prelaz s mojim psom pasmine “pekinezer” te ih napadaju lutalice koje bi čovjeka povrijedile a ne životinju.

Sada molim ove za zaštitu životinja i sve koji su nadležni za zaštitu životinja nek me prijave svim nadležnim instutucijama. A mogu doći lično meni da riješimo muški ako treba. Sad ja uzmam pravdu u svoje ruke.

Napominjem da svaki pas ili čovjek koji krene da me ugrozi mene ili moju porodicu bit ću prinuđen da se branim svim sredstvima. Kako država neće da radi svoj posao sad ja uzmam pravdu u svoje ruke” – izjavio je Ernad Spahić za portal Crna-Hronika. titox.net