ZAŠTO JE DOBRO ZA ŽENU OD 60 I NEŠTO GODINA DA ŽIVI SAMA: Iskrena ispovest Snežane koja je odlučila da ostavi muža

Zanimljivosti

ZAŠTO JE DOBRO ZA ŽENU OD 60 I NEŠTO GODINA DA ŽIVI SAMA: Iskrena ispovest Snežane koja je odlučila da ostavi muža

Snežana je odlučila da prizna ono o čemu većina žena njene generacije ćuti – da je dobro u poznim godinama za ženu da bude sama

“Imam šezdeset i nešto godina i želim da živim sama. U braku sam od moje 22 godine i sada sam odlučila da se razvedem.

Čitav život živim sa istim čovekom, sa njim sam dobila i 3 zdrave dece koja su sva, hvala bogu, otišla iz kuće u potrazi za svojom srećom. Ovo su moji razlozi zašto želim da ostavim muža i pod stare dane budem slobodna žena:

-Nikome ništa ne dugujem u životu. Kad se razvedem nema potrebe nikome da se pravdam za trivijalne stvari poput: zašto sam papuče ostavila ispred kuće ili zašto nisam zatvorila vrata od ostave.
-Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače… Sada ću da brinem o sebi i svom zdravlju i kuvaću samo ono što se meni jede.
-Neću više morati da brinem o tome gde mi je muž. Da li se zapio sa društvom, da li je svratio na pivo i seo ispred prodavnice…
-Od sada ću živeti samo za sebe i svoju decu. Posvetiću se nekom hobiju i neće biti muža pored mene koji će mi govoriti “Luda ženo, zašto će ti to u tim godinama?”
-Ne želim da živim više pored muškarca koji će na slavama da me “poklapa” pred rodbinom praveći se kao da je popio svu pamet na svetu.

Dosta mi je svega. Osećam da mi je ostalo još 10ak kvalitetnih godina života i želim da ih provedem sama i slobodna.” Šta biste vi savetovali Snežani? Da li je ovaj njen korak ispravan? (stil.kurir.rs)