Namazala je SLAVINE uništene od KAMENCA sa NAMIRNICOM koju svi imaju kod kuće, REZULTAT je odmah vidljiv!

Ukoliko ste protiv korišćenja agresivnih preparata za čišćenje, dobro je znati kako da očistite određene površine u kući korišćenjem potpuno prirodnih namirnica, kao što je recimo limun, uz pomoć kojeg ćete neke veoma prljave regije u domaćinstvu zablistati.

Hromirani delovi automobila – Mešavinom soli i limunovog soka u maloj bočici sa raspršivačem, možete očistiti hromirane detalje u vašem automobilu.

Zidovi – Tvrdokorne fleke od maltera, možete očistiti tako što ćete na četkicu za zube sipati limunov sok i time čistiti zaprljanu površinu.

Mikrotalasna – Vaša mikrotalasna rerna može biti čista i sveža ukoliko je očistite prirodnim sredstvima. Činiju u koju ste sipali šolju vode i malo limunovog soka čarobnom mešavinom stavite u mikrotalasu i uključite da se greje nekoliko minuta. Izvadite činiju, a čistim peškirom ili kuhinjskom krpom obrišite unutrašnjost mikrotalasne.

Police u frižideru – Koristeći toplu vodu pomešanu sa limunovim sokom, možete oribati i kantu za otpatke, kako bi uklonili neprijatan miris. Isto tako, ako u vodu za pranje frižidera ubacite sok od limuna, frižider će dobiti dodatnu svežinu.

Uklanja kamenac – Sjajne površine svakog kupatila nakon nekog vremena postaju uflekane od vode, odnosno kameca. Da biste im vratili stari sjaj, koristite limun. Limun isecite na pola i njime istrljajte površine ili ga jednostavno iscedite na krpu i natrljajte na kritična mesta, a zatim ostavite da odstoji, potom isperite. Da bi delovali prirodni preparati potrebno je uvek ostaviti ih neko vreme na površini.(narodnjaci.net/srbijadanas.com)

Share this content:

You May Have Missed